Izjava o privatnosti

Dok pregledate naš veb-sajt i kupujete na njemu, poveravate nam lične podatke. Ozbiljno preuzimamo odgovornost po tom pitanju i dajemo sve od sebe da zaštitimo vaše podatke najbolje što možemo. 

U ovoj izjavi o privatnosti i kolačićima, objašnjavamo najjasnije moguće kako nastojimo da zaštitimo vašu privatnost kada obrađujemo vaše podatake, kao i koji su vaši izbori po tom pitanju.

 

Sadržaj

Ko je odgovoran za obradu mojih ličnih podataka?

Šta to znači za mene?

Koje su moje opcije?

Pa, šta SU tačno lični podaci?

Koji moji podaci će biti obrađeni i zbog čega?

Kako moji podaci mogu da se obrađuju u marketinške svrhe?

Koji su zakonski osnovi za obradu mojih podataka?

Koja lica mogu da dobiju moje podatke?

Koliko dugo čuvate moje podatke?

Gde čuvate moje podatke?

Kako će moji podaci biti zaštićeni?

Koja prava imam u vezi sa mojim ličnim podacima?

Da li ova izjava o privatnosti i kolačićima pokriva i druge veb-sajtove?

Da li je ova izjava o privatnosti i kolačićima podložna izmenama?

Ako imam pitanja, kome da se obratim?

 

Who is responsible for the processing of my personal data?

Mi smo Lamp en Licht Online B.V.(u daljem tekstu „Lampenlicht“), sa registrovanim sedištem na adresi Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Holandija.

Mi smo lice koje je odgovorno za stavljanje veb-sajta lampaisvetlo.rs vama na raspolaganje, kao i za obradu ličnih podataka povezanu sa njim.

 

Šta to znači za mene?

Mi poštujemo primenjivo zakonodavstvo o privatnosti u svim našim operacijama obrade podataka. Između ostalog, to znači sledeće:

 • Jasno objašnjavamo svrhe u koje obrađujemo lične podatke. Na primer, to radimo posredstvom ove izjave o privatnosti i kolačićima 

 • Zadržavamo što je moguće manje ličnih podataka i gde je to moguće, obrađujemo samo detalje koji su nam potrebni da vam obezbedimo uslugu koju želite da kupite 

 • Izričito tražimo vaše odobrenje za obradu vaših ličnih podataka ako je vaše odobrenje potrebno ili ako smatramo da je prikladno, na primer, nudeći vam različite opcije ili postavke

 • Preduzimamo bezbednosne mere da bismo zaštitili vaše lične podatke. Ove iste obaveze nametnute su i svim licima koja obrađuju lične podatke u naše ime 

 • Poštujemo vaša prava, poput prava na pregled, ispravljanje ili brisanje podataka na zahtev

 

Koje su moje opcije?

Da bismo vam omogućili da odlučujete o sopstvenoj privatnosti, pitamo vas da li želite da nam dozvolite da obrađujemo više ili ipak manje informacijama o vašim interakcijama sa našim veb-sajtom. Možete sami da izaberete pravu postavku u bilo kom trenutku. 

Ako želite da prilagodimo naše posebne ponude, oglase i usluge prema vašim interesovanjima, željenim opcijama i zahtevima, možete nas ovlastiti da obrađujemo vaše podatke u te svrhe, poput prodavca koji vas dobro poznaje i može bolje da vam pomogne da pronađete ono što vam je potrebno. Ako iz bilo kog razlog, to ne želite, možete izabrati da nam dozvolite da obrađujemo samo one podatke koji su striktno neophodni.

 

Pa, šta SU tačno lični podaci?

Lični podaci su svi podaci koji govore nešto o tome ko ste i šta radite ili ste uradili. Ovo uključuje, na primer, Vaše ime, adresu, broj telefona i adresu e-pošte. Jedinstveni brojevi ili karakteristike preko kojih možete biti prepoznati, kao što su Vaš korisnički broj, Vaša IP adresa ili ID broj od kolačića, takođe se smatraju ličnim podacima. Ovi podaci se nazivaju i pseudonimi – lični podaci jer se broj ili karakteristika može smatrati pseudonimom ('pseudo-ime'). Vaša istorija porudžbina i ponašanje pri surfovanja na našim veb stranicama su takođe lični podaci, ako ti podaci mogu dovesti do Vas, kao pojedinca.


Da bismo zaštitili Vašu privatnost, možemo, na primer, da Vaše ponašanje pri surfovanju na našoj veb stranici učinimo delimično anonimnim uklanjanjem svih informacija preko kojih možete biti identifikovani. Ako je na osnovu podataka (praktično) nemoguće utvrditi na koju osobu se podaci odnose, onda se (više) ne radi o ličnim podacima. Na primer, ako računamo samo koliko je puta neko kliknuo na određenu poveznicu ili stranicu, ali ne čuvamo ništa o tome ko je kliknuo (tako što, na primer, ne čuvamo IP adresu ili drugu karakteristiku po kojoj neko može biti identifikovan), onda su to anonimni podaci, a ne lični podaci.'

 

Koji moji podaci će biti obrađeni i zbog čega?

Koji vaši lični podaci će biti obrađeni i u koje svrhe utvrđuje se prvenstveno vašim postavkama, izborima i radnjama na našem veb-sajtu. Dole ćete pronaći listu opisa vrsta ličnih podataka koje moramo da obradimo za koju radnju ili aktivnost. 

Poseta našem veb-sajtu

Ako, na primer, posetite našu veb stranicu, onda, u svakom slučaju, moramo da obradimo Vašu IP adresu. Vaša IP adresa je jedinstveni broj koji Vam je dodelio Vaš internet provajder. Bez obrade Vaše IP adrese, ne možemo da prikažemo veb stranicu koju tražite.

Osim toga, koristimo kolačiće i slične tehnologije da bismo osigurali da je veb-sajt lak za korišćenje. Kolačići su male datoteke koje se skladište u vašem veb-pregledaču na uređaju i koje naši sistemi mogu da pročitaju i uređuju (ako je potrebno). Na primer, koristimo kolačić koji će sačuvati sadržaj korpe za kupovinu dok pregledate veb-sajt. Takođe koristimo striktno neophodni kolačić (tj. kolačić koji je potreban da veb-sajt funkcioniše) za čuvanje vaših postavki po pitanju svrhe u koje ste nam dozvolili da koristimo kolačiće i slične tehnike. Funkcija ćaskanja na našem veb-sajtu omogućena je funkcionalnim kolačićem. Osim kolačića, možemo da koristimo druge tehnike koje nam omogućavaju da skladištimo određene podatke na vašem uređaju ili da dobijemo određene podatke sa vašeg uređaja. Na primer, možemo da koristimo postavke vašeg pregledača za prepoznavanje uređaja, a da zatim skladištimo ili čitamo vaše željene opcije.

Da bismo identifikovali i rešavali tehničke probleme i bezbednosne incidente, naši veb-serveri čuvaju evidencije o svakom putu kada neko pristupi našem veb-sajtu. Ako niste naveli da se protivite tome da prikupljamo statističke podatke, tu evidenciju možemo da koristimo i u te svrhe.

Možete omogućiti ili onemogućiti kolačiće i obrade koji nisu striktno neophodni za rad veb stranice, ali mogu biti korisni u srodne svrhe, kao što su prikupljanje statistike, čuvanje Vaših preferencija i personalizovanje ponuda i reklama.

Poručivanje

Kada poručujete, potrebni su nam sledeći podaci kao što su:

 • vaši podaci o plaćanju da bismo utvrdili da li ste platili porudžbinu
 • vaši kontakt podaci da bismo vam slali novosti o načinu obrade porudžbine
 • vaše puno ime i adres, da bismo mogli da vam dostavimo porudžbinu.

Kada poručujete, imate priliku da nas sprečite da vam šaljemo posebne ponude ili informacije o proizvodima ili uslugama sličnim onima koje ste kupili.Sve dok ne odbijete, možemo vam slati e-poštu da biste ostali u toku o ponudama za koje smatramo da bi vas zanimale, sudeći na osnovu stvari koje ste prethodno kupili od nas. 

Kreiranje naloga

Da bi vam korišćenje našeg veb-sajta bilo lakše, nudimo vam mogućnost kreiranja naloga kod nas. Ako to uradite, prilikom sledećeg poručivanja nećete morati ponovo da unosite sve svoje detalje. Ako želite da kreirate nalog, osim informacija koje se odnose na vašu porudžbinu, morate da unesete lozinku koju ćemo skladištiti na bezbedan način (pogledajte odeljak „Bezbednost“ ispod). 

Komunikacija sa nama

Omogućavamo vam da sa nama komunicirate na različite načine, tj. ćaskanjem, e-poštom i telefonom. Vašu komunikaciju sa nama ćemo obrađivati sa ciljem davanja boljeg odgovora na vaše pitanje ili zahtev. 

Prijavljivanje za naš bilten

Možete da se pretplatite na naše e-pošte koje sadrže posebne ponude, čak i bez poručivanja kod nas. Ako nam navedete svoju e-adresu u te svrhe, možemo da je koristimo za slanje posebnih ponuda. U bilo kom trenutku možete da otkažete pretplatu na način koji je naveden u e-pošti.

Učešće u istraživanju tržišta, davanje povratnih informacija

Dajemo sve od sebe da naše usluge budu što prijatnije i dragocenije za vas. Možemo vas pozvati da nam pomognete u tome – na primer, tako što ćete učestvovati u istraživanju tržišta, bez ikakvih obaveza. Na primer, možemo da vas pitamo koliko ste zadovoljni sa našim uslugama i koliko je verovatno da ćete nas preporučiti drugima (neto rezultat promotera, NPS). Isključivo je na vama da li ćete učestovati u tom istraživanju tržišta. Nećemo deliti vaša mišljenja ili povratne informacije sa drugima.

Deljenje fotografija na društvenim mrežama sa  heštaga

Možete da delite slike ambijentalnog svetla u vašem domu sa nama koristeći heštag. Pročitajte ovde naše zahteve koje vaše fotografije moraju da ispune.

 

Kako moji podaci mogu da se obrađuju u marketinške svrhe?

Marketinški kolačići i slične tehnike

Ako odlučite da dopustite obradu marketinških kolačića i sličnih podataka, naši marketinški partneri mogu obraditi Vaše interakcije sa našom veb stranica i kombinovati ih sa Vašim interakcijama sa drugim veb stranicama na kojima su one aktivni i za koje ste takođe dali dozvolu. Oni mogu da koriste informacije dobijene tim putem da prave pretpostavke o vašim željama i željenim opcijama. Te pretpostavke zatim mogu da se koriste za odlučivanje koje posebne ponude i oglasi bi mogli najviše da vas zanimaju.

U zavisnosti od tipa korišćene marketinške strategije, koja može da se menja s vremena na vreme, možemo da definišemo „ciljne grupe“ ili „segmente“ grupa osoba kojima su određene karakteristike ili radnje zajedničke i kojima, iz tog razloga, želimo da češće (ređe) prikazujemo naše oglase. Pošto možemo da pratimo da li ljudi poručuju nakon što su videli određeni oglas, stičemo uvid u efikasnost naših marketinških kampanja. 

Veb-sajtovi i usluge koje prikazuju naše oglase ili oglase drugih oglašavača (recimo, vaš omiljeni sajt sa vestima) pomoću marketinških kolačića ili sličnih tehnika često koriste automatske sisteme koji oglašavačima omogućavaju da nude određen iznos novca za prikazivanje oglasa.  Oglas koji će vama biti prikazan je onaj koji je u tom trenutku dobio najveću ponudu, jer je očekivano da će taj proizvod ili usluga biti najviše u skladu sa vašim interesovanjima i potrebama. Ipak, veruje se da će to povećati verovatnoću da želite da kupite taj proizvod ili uslugu. Pošto smo i sami oglašavači, i mi možemo da koristimo takve usluge da bismo mogli da vam prikazujemo te posebne ponude i oglase za koje se nadamo da će se ispostaviti da su vam zanimljivi.

Važno je da budete svesni da postoje mnogi faktori koji određuju koji će oglas biti prikazan, kao i gde. Vaše interakcije na našem veb-sajtu i da li ste saglasni da koristimo marketinške kolačiće i obradu podataka mogu biti jedan od faktora koji to određuju, ali u mnogim slučajevima nisu nužno odlučujući. 

Takođe možemo da koristimo marketinške kolačiće da prilagodimo sadržaj našeg veb-sajta vašim željenim opcijama što je efikasnije moguće.

Da bismo zaštitili vašu privatnost, ne dajemo našim marketinškim partnerima vaše ime. Vaše ponašanje prilikom pregledanja je povezano sa pseudonimizovanim brojem (ID kolačića ili ID korisnika) koji naši partneri uobičajeno ne mogu da prate do vašeg stvarnog identiteta.

Nešto dalje u toj izjavi o privatnosti možete pogledati listu kolačića i dobavljača usluga koje možemo da koristimo, po kategoriji za koju nam možete dati dozvolu

Guglovo uparivanje klijenata

 

Ako nam date dozvolu za marketinške kolačiće i obradu podataka, onda možemo da koristimo Guglovo uparivanje klijenata. Uz pomoć́ ove Guglove usluge pokušavamo da prikažemo najrelevantnije i najzanimljivije reklame ljudima koji su već kupili nešto od nas, sve dok su prijavljeni na Guglu. U praksi to ide otprilike na sledeći način.

Ako ste, na primer, kupili nešto od nas u poslednjih 30 dana (ili u bilo kom drugom periodu), pokušaćemo da neko vreme ne vidite oglase za potpuno isti proizvod, pošto ste ga već kupili. Ako se radi o proizvodima koje često naručujete kod nas, onda to može biti drugačije. Iz Vaših ponovljenih kupovina možemo zaključiti da Vam je isti proizvod redovno potreban. Na primeru LED sijalica možemo proceniti da će Vam možda biti potreban veći broj tih sijalica, ili da želite da kupujete iste ili slične proizvode u određenim redovnim periodima.
Štaviše, znamo da neki od naših proizvoda su veoma prikladni uz druge proizvode. Na primer, osvetljenje u Vašoj dnevnoj sobi i spavaćoj sobi u istom stilu. Ako ste kupili nešto za šta mislimo da bi neki drugi proizvod dobro išao uz to, možda ćemo pokušati da Vam prikažemo oglase za takve proizvode koji idu uz proizvod koji ste kupili

Važno je razumeti da to nisu zaposlenici koji ručno prate sve Vaše kupovine. Koristimo Guglovo uparivanje klijenata da bismo automatizovali ovaj proces i zaštitili Vašu privatnost koliko god je to moguće. Tehnički gledano, ovo se radi na sledeći način.

E-mail adresu sa kojom ste naručili proizvod na našem sajtu (i eventualno neke druge podatke koje ste uneli, kao što je Vaš broj telefona) obrađujemo u takozvani heš (dugačak niz podataka koji generiše algoritam). Zatim taj heš isporučujemo Guglu, koji je uz pomoć tog istog algoritma napravio heš adresa e-pošte (i eventualno nekih dodatnih podataka kao što su brojevi telefona) svojih korisnika. Ako imate Gugl račun na kome ste koristili istu adresu e-pošte koju ste koristili za naručivanje od nas, Gugl će prepoznati taj heš. Korišćenje hešova je oblik pseudonimizacije, koji je u Opštoj uredbi o zaštiti podataka i drugim važećim zakonima o privatnosti priznat kao važna tehnika za zaštitu Vaše privatnosti.

Sve dok ste prijavljeni na svom Gugl računu, Gugl može da uzme u obzir podešavanja koja smo uneli u Guglove usluge oglašavanja kako bi Vam bili prikazani najrelevantniji oglasi. I ovde naša podešavanja nisu jedini faktori koje Gugl uzima u obzir kada određuje koje će Vam reklame biti prikazane u Guglovim uslugama i na veb-stranicama, ili u aplikacijama u kojima je Guglov oglasni prostor dostupan. Ako nam ne date dozvolu da koristimo marketinške kolačiće i slične tehnike, onda se gore opisana obrada ne sprovodi preko Guglove alatke za uparivanja klijenata

Na svom Gugl računu takođe možete da izaberete da li želite da oglasi na Guglovim uslugama budu prilagođeni Vašim onlajn pretragama i klikovima. Najnovija veza za ovu svrhu za koju znamo je: https://adssettings.google.com.

Guglove poboljšane konverzije

Još jedna usluga koja će biti omogućena ako nam date dozvolu za marketinške kolačiće i sličnu obradu podataka su Guglove poboljšane konverzije. Ova usluga je namenjena boljem merenju efikasnosti oglasa koje prikazujemo preko Gugla. Ako, nakon što vidite oglas, uradite nešto što je u skladu sa svrhom oglasa, onda se to naziva ’konverzija’. Obično je to kupovina, ali može biti i nešto drugo, kao što je pretplata na bilten novosti putem e-pošte. Izazov je u tome da što preciznije izmerite efikasnost te reklame, istovremeno štiteći svoju privatnost što je moguće bolje

Gugl poboljšane konverzije pomažu u tome, na način koji je donekle sličan Guglovom procesu uparivanja klijenata. I ovde, u trenutku 'konverzije' (obično u slučaju kupovine), kreiramo heš Vaše adrese e-pošte (i možda neke druge podatke koje ste uneli, kao što je Vaš broj telefona) koji šaljemo Guglu. Gugl zatim proverava da li se taj heš poklapa sa jednim od sopstvenih generisanih hešova na osnovu adresa e-pošte, brojeva telefona i sličnih podataka iz sopstvene korisničke baze. Ako ste bili prijavljeni na svoj Gugl račun kada ste gledali naš oglas, heš može da se koristi da se odredi koliko je vremena prošlo između kupovine (ili druge konverzije) i gledanja oglasa, i na osnovu toga, određuje se verovatnoća efikasnosti oglasa

E-adresa 

Ako ste se pretplatili na naš bilten, dobijaćete nedeljnu e-poštu od nas sa posebnim ponudama i informacijama, za koje se trudimo da vam budu što zanimljivije. Ova e-pošta koristi tehnologiju koja nam omogućava da vidimo da li otvarate naše poruke i na koje hiperveze u e-poruci vi zapravo kliknete. Analiziramo te informacije da bismo utvrdili da li ljudi čitaju naše e-poruke.

 

Koji su zakonski osnovi za obradu mojih podataka?

Glavni zakon o privatnosti primenjiv širom EU, Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR), navodi da operacije obrade podataka uvek moraju biti zasnovane na zakonskim osnovama koji su izričito navedeni u Uredbi. Podatke obrađujemo prema sledećim zakonskim osnovama:

 • Saglasnost Ako ste nam dali informisanu saglasnost, dozvoljeno nam je da obrađujemo vaše podatke po tom osnovu. Na primer, to je primenjivo za sledeće:
  • naše korišćenje kolačića i sličnih tehnologija u marketinške svrhe
  • vša pretplata na naš bilten sa novostima (pre nego što ste čak i poručili nešto)
 • Ugovor. Ako je potrebno da obrađujemo vaše podatke da bismo ispoštovali ili pripremili ugovorni sporazum sa vama, dozvoljeno nam je da obrađujemo vaše podatke po tom osnovu. Na primer, to je primenjivo za sledeće: 
  • pristupanje stranicama na našem veb-sajtu
  • obrada vaše porudžbine
 • Zakonska obaveza. Ako je potrebno da obrađujemo vaše podatke da bismo ispunili zakonsku obavezu, dozvoljeno nam je da obrađujemo vaše podatke po tom osnovu. Na primer, to je primenjivo za sledeće:
  • vođenje evidencije postupanja sa našim klijentima da bismo ispunili obaveze holandske Poreske uprave i Carine (Belastingsdienst)
  • predavanje naše evidencije na zahtev nadležnim institucijama, poput policije ili regulatornog tela
 • Legitimni interesi. Ako naši interesi za obradu vaših ličnih podataka, ili interesi trećih lica, nadjačaju vaše interese da ih ne obrađujemo, dozvoljeno nam je da obrađujemo vaše podatke po tom osnovu. Na primer, to je primenjivo za sledeće:
  • zaštita našeg veb-sajta i odbrana od DDOS i drugih napada
  • slanje e-poruka o proizvodima sličnim onima koje ste već kupili od nas, osim ako ste odbili takve e-poruke

 

Koja lica mogu da dobiju moje podatke?

Da bismo mogli da vam predstavimo naš veb-sajt i usluge, oslanjamo se na usluge koje nam pružaju razna druga lica. Neka od tih lica koje angažujemo moraju i sami da obrađuju vaše lične podatke. Ovo važi, na primer, za usluge dostave kao što je PostNL, kojoj je potrebna vaša adresa da bi vam dostavila porudžbinu. 

Ako je potrebno, da bismo mogli da vam pružimo uslugu koju ste tražili, možemo da prosledimo podatke sledećim kategorijama lica:

 • Službe za dostavu
 • Dobavljači platnih usluga
  • Ako izaberete da platite nakon kupovine, detalji o porudžbini biće prosleđeni dobavljaču usluga plaćanja po imenu Klarna.Klarna, u svojoj ulozi kontrolera podataka, obradiće vaše lične podatke u skladu sa politikom privatnosti kompanije Klarna i može da angažuje agencije za naplatu dugova i kompanije sa kreditnim informacijama da bi rizik nedobijanja punog iznosa za kupovinu svela na minimum
  •  
 • Platforme za recenzije veb-prodavnica
 • Dobavljači hostinga
 • Dobavljači usluga mreža za distribuciju sadržaja (CDN-ovi), koji pomažu da se veb-sajt brzo učita
 • Programeri veb-sajta
 • Dobavljači platformi za upravljanje klijentima i odnosima (CRM)
 • Dobavljači određenih funkcija na našem veb-sajtu, poput funkcije ćaskanja
 • Dobavljači kolačića i sličnih tehnologija na našem veb-sajtu, uključujući kolačiće koje postavljaju naši (spoljni) marketinški partneri ako ste dali pristanak na to.

Nećemo prodavati vaše podatke tim dobavljačima usluga niti bilo kojem drugom licu. Stupamo u ugovorne odnose sa dobavljačima usluga, poput gorepomenutih lica, gde navodimo šta im je dozvoljeno da rade sa vašim podacima, a šta nije.

Osim toga, lampaisvetlo.rs neće davati podatke koje ste dali trećim licima ako niste pristali na to, osim ako to nije apsolutno neophodno ili ako nismo zakonom u obavezi da to radimo. Na primer, policija može da zatraži od nas informacije u kontekstu istraživanja prevare. U takvim slučajevima, lampenlicht je u zakonskoj obavezi da pruži zatražene informacije.   

Koliko dugo čuvate moje podatke?

Evidencije

Uopšteno govoreći, evidencije sa našeg veb-servera se ne čuvaju duže od tri (3) meseca. Evidencije koje se odnose na (potencijalne) tehničke probleme ili bezbednosne incidente možemo da čuvamo dok ne budemo smatrali da su problem ili incident rešeni.

Kolačići i slični podaci

Period čuvanja kolačića i sličnih podataka možete da pronađete na stranici na kojoj možete da podesite željene opcije koje tipove kolačića i operacija obrade podataka želite da odobrite.

Porudžbine

Kada pošaljete porudžbinu na našem veb-sajtu, lampenlicht će zadržati vaše podatke pet godina od poslednje porudžbine ili duže ako smo u zakonskoj obavezi da podatke čuvamo duže, npr. podatke koje može da pregleda holandska Poreska uprava i uprava Carina (Belastingsdients). 

Vaš nalog

Sve informacije evidentirane na vašem nalogu, uključujući vaše ime, adresu, kontakt podatke i kompletan pregled svih vaših porudžbina, biće izbrisani pet godina nakon poslednje prijave. 

Komunikacija

Ako nas kontaktirate putem kontakt obrasca, e-pošte, Facebooka, Twitter-a, WhatsApp-a ili poruke ćaskanja, lampenlicht će zadržati vaše podatke koliko je potrebno da pregledamo vaše pitanje ili zahtev.  Izbrisaćemo komunikaciju kada budemo dovoljni sigurni da smo vaš zahtev ili pitanje pravilno i u potpunosti rešili ili kada istekne period ograničenja naveden u nekom od ugovornih sporazuma koji mogu biti primnjivi.

Kada pišete komentare na blogu ili objavljujete recenziju na našem veb-sajtu, vaš komentar će biti objavljen i vaši podaci će biti zadržani sve dok ne izbrišete komentar ili recenziju.

Fotografije koje ste delili sa

Ako ste nam dali saglasnost da koristimo vašu fotografiju tako što ste je objavili sa heštagom, možemo i dalje da koristimo vašu fotografiju dok ne povučete saglasnost. Pročitajte ovde naše zahteve koje fotografije moraju da ispune.

 

Gde čuvate moje podatke?

Vaše podatke čuvamo što je više moguće unutar Evropske unije (EU) ili Evropskog ekonomskog prostora (EEP), koji se sastoji od zemalja članica EU-a, plus Norveške, Islanda i Lihtenštajna. Računari (serveri) koji čine našu veb stranicu dostupnom preko Interneta nalaze se u EU. Kompanije koje poseduju ove servere takođe se nalaze u EU. Moguće je da su ove kompanije deo multinacionalne grupe kompanija i da se sedište i sestrinske kancelarije nalaze van EEA. Podružnica u EU sa kojom smo zaključili ugovor i dalje je u obavezi da obezbedi da se Vaši lični podaci prenose u zemlje van EEP-a samo ako su tamo zaštićeni na isti način kao u EEP

Podaci o Vama kao klijentu, kao što su podaci o tome šta ste kupili od nas i kada, Vaše ime, adresa i kontakt informacije, obrađuju se uz pomoć Salesforce-a, svetskog lidera na tržištu u ovoj oblasti. Sve dok ne budemo mogli da obezbedimo da Salesforce obrađuje sve korisničke podatke samo u EU, moguće je da će Vaše korisničke podatke (ili deo tih podataka) čuvati Salesforce u SAD. Salesforce se certificirao u skladu okvirnom odlukom o privatnosti podataka - EU-US Data Privacy Framework (vidi dalje), koji su zajednički uspostavile EU i SAD radi zaštite ličnih podataka u slučaju međunarodne razmene između EU i SAD-a. Pored toga, Salesforce je uspostavio obavezujuća korporativna pravila za zaštitu Vaših podataka u okviru Salesforce globalne grupe kompanija. Ove propise nadgledaju i odobravaju evropski organi za zaštitu privatnosti. Štaviše, Salesforce je uključio standardne ugovorne klauzule (SCC) od EU-a u ugovor koji se primenjuje na Salesforce usluge, kako bi zaštitio Vaše lične podatke.

Nekoliko naših marketinških partnera nalazi se (samo) u Americi (Sjedinjene Američke Države - SAD). Ako pristajete na upotrebu marketinških kolačića i slične obrade podataka, to znači da pristajete i na prenos ličnih podataka neophodnih za to našim marketinškim partnerima u SAD-u. Ovo se posebno odnosi na podatke kao što su ID Vaših kolačića i srodne informacije koje se odnose na Vašu onlajn pretragu i Vaše klikove. Određeni broj kompanija koje nam pomažu u prikupljanju statističkih podataka i analizi načina na koji se koristi naša veb stranica takođe se nalazi u SAD-u. Želimo da Vas što bolje obavestimo o prenosu ličnih podataka u SAD kako bismo Vam omogućili da donosite informisane odluke u potpunoj slobodi

Od jula 2023. godine ponovo je stupila na snagu uredba o prenosu ličnih podataka iz Evropske unije (EU) kompanijama u SAD koje su završile samosertifikaciju. Uredba se zove Okvir privatnosti podataka EU-SAD. Ukratko, samosertifikacija znači da kompanije u Americi izjavljuju da se pridržavaju uredbe, koja sadrži različite obaveze i zahteve koji su uporedivi sa pravilima po kojima se kompanije u EU obavezuju da štite Vaše lične podatke. Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) kontroliše da li američke kompanije ispunjavaju svoja obećanja u tom pogledu

Poslednjih godina pokrenut je niz sudskih postupaka pred Sudom pravde Evropske unije (Sud EU) u kojima su dovedeni u pitanje važeći propisi za prenos ličnih podataka iz EU u SAD. Sud pravde EU je do sada dva puta utvrdio da uredba koja je tada bila na snazi nije pružila dovoljnu zaštitu u pogledu ličnih podataka ljudi u EU. Postoji šansa da se to desi i sa uredbom koja je trenutno na snazi. U ovom slučaju, zaustavićemo prenos ili na drugi način obezbediti da Vaši lični podaci budu dovoljno zaštićeni u SAD-u.

Različite mere koje mi i naši partneri preduzimamo kao standard da zaštitimo Vašu privatnost na najbolji mogući način, kao što je zaštita (delova) Vaše IP adrese, heširanje i pseudonimizacija, takođe pomažu da se smanji šansa da ćete pretrpiti negativne posledice kao rezultat međunarodnog prenosa Vaših ličnih podataka. Ako ne pristajete na kolačiće i obradu podataka za marketing ili statistiku, takođe sprečavate i prenos Vaših ličnih podataka u SAD-u u tu svrhu.

Kako će moji podaci biti zaštićeni?

Preduzećemo odgovarajuće tehničke i organizacione mere da zaštitimo vaše podatke od gubitka i nezakonite obrade (npr. pristup neovlašćenih lica).

Između ostalog, lampaisvetlo.rs će primeniti sledeće bezbednosne mere:

 • Pristup ličnim podacima je ograničen putem korisničkog imena i lozinke.
 • Umesto cifra vaše lozinke, zadržaćemo samo mešavinu slova i brojeva („heš“) koji se izvodi iz vaše lozinke pomoću algoritmada bismo sprečili druge da pročitaju vašu lozinku. Zahvaljujući ovoj meri, čak ni naši zaposleni ne mogu da pročitaju vašu lozinku
 • Koristimo bezbedne veze (HTTPS, SSL/TLS) koje štite sve informacije koje se razmenjuju između vas i našeg veb-sajta kada unosite lične podatke
 • Čuvamo evidenciju svih zahteva za pregled ličnih podataka.

 

Koja prava imam u vezi sa mojim ličnim podacima?

Po pitanju svojih ličnih podataka, imate sledeća prava:

 • Možete da pošaljete zahtev za pregled podataka o tome šta smo obradili.
 • Možete da zatražite pregled, u uobičajeno korišćenom formatu, podataka o vama koje smo obradili.
 • Možete da pošaljete zahtev za ispravku ili brisanje podataka ako su netačni, ako nisu relevantni ili ako više nisu relevantni.

Ako želite da iskoristite ta prava, slobodno nam se obratite. Naše kontakt detalje možete da pronađete dnu ove izjave o privatnosti i kolačićima.

Ako imate pritužbe na način na koji obrađujemo vaše podatke, slobodno nam se obratite. Alternativno tome, imate pravo da podnesete pritužbu kod relevantnog nadzornog organa, holandskog organa za zaštitu podataka (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Da li ova izjava o privatnosti i kolačićima pokriva i druge veb-sajtove?

Ova izjava o privatnosti se ne odnosi na veb stranice trećih strana koje su povezane sa našom prodavnicom na internetu. lampaisvetlo ne može garantovati da ove treće strane postupaju sa Vašim ličnim podacima na pouzdan ili bezbedan način. Preporučujemo da pročitate njihovu izjavu o privatnosti pre korišćenja njihovih veb stranica.

 

Da li je ova izjava o privatnosti i kolačićima podložna izmenama?

Lampenlicht zadržava pravo da prema potrebi menja ovu izjavu o privatnosti i kolačićima. Preporučujemo da redovno proveravate ovu izjavu o privatnosti da biste bili sigurni da ste upoznati sa izmenama.

Ova izjava o privatnosti i kolačićima je poslednji put izmenjena 28. aprila 2022.

 

Ako imam pitanja, kome da se obratim?

Ako imate pitanja o načinu na koji obrađujemo podatke, slobodno nam se obratite. Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

 

Cookies